Ολοκλήρωση Πιλοτικών Δράσεων Έργου FA-ST

March 17, 2022
Christos Dimopoulos

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η διετής πανδημία, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των Πιλοτικών Δράσεων του Έργου FA-ST (Fast prototyping and entrepreneurial skills to promote female founded start-ups in STEM).

Οι πιλοτικές δράσεις υλοποιήθηκαν δια ζώσης το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα που περιλαμβάνονται στα 3 Στάδια του Έργου FA-ST. Πιο συγκεριμένα, είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα STEM μέσω της διεξαγωγής σχετικών εργαστηρίων (Στάδιο 1), να συμμετέχουν σε ασκήσεις που καλλιέργησαν τις ικανότητές τους στον αυτοπροσδιορισμό και στην επιχειρηματική ανάπτυξη (Στάδιο 2), και να διαμορφώσουν την αρχική επιχειρηματική τους ιδέα στον τομέα STEM με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του Προγράμματς (Στάδιο 3). Η συνολική δραστηριότητα αποτέλεσε, κατά γενική ομολογία, μία εξαιρετικά ευχάριστη και παραγωγική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!

Ο κύκλος μαθημάτων υλοποιήθηξε στα ελληνικά με τη συμμετοχή νέων γυναικών (ηλικίας 18-30 ετών) οι οποίες δεν είχαν ήδη τις κατάλληλες επιχειρηματικές και συναφείς δεξιότητες έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στον τομέα STEM.

Ο κύκλος μαθημάτων αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FA-ST “Fast prototyping and entrepreneurial skills to promote female founded start-ups in STEM (FA-ST)”, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος Erasmus+ και συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το έργο FA-ST είναι διαθέσιμες σε αυτό τον σύνδεσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πιλοτικών δράσεων (όπως αυτό υλοποιήθηκε), ήταν το ακόλουθο:

ΑΤΖΈΝΤΑ & ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΑΔΙΟ 1 + ΣΤΑΔΙΟ 2: Βασικές Γνώσεις STEM για Νεαρές Γυναίκες + Επιχειρηματικές Δεξιότητες
Ημερομηνία: Σάββατο 12 Μαρτίου 2022
Τοποθεσία: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΣΤΑΔΙΟ 3: Ανάπτυξη Πρωτότυπης Επιχειρηματικής Ιδέας με τη μέθοδο FA-ST
Ημερομηνία: Κυριακή 13 Μαρτίου 2022
Τοποθεσία: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

H κοινοπραξία του Έργου FA-ST αποτελείται από τους ακόλουθους εταίρους:

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ο Δρ Χρήστος Δημόπουλος, συνδιευθυντής του CERIDES, ενεργεί ως υπεύθυνος του έργου FA-ST. Η καθηγήτρια Μαρία Μελετίου – Μαυροθέρη (Υπεύθυνη Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, CERIDES), η Δρ. Simona Mihai (Διευθύντρια του Εργαστηρίου PEAK), η Δρ. Δέσποινα Μαρούχου (Ειδική Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιου Κύπρου), και ο Δρ. Άγγελος Σοφιανίδης (Ερευνητικός Συνεργάτης του εργαστηρίου CERIDES), αποτελούν την ομάδα διδασκόντων που υλοποίησαν τις πιλοτικές δράσεις του Έργου FA-ST.

Συνδεθείτε με το έργο FA-ST και τις δραστηριότητές του:

https://www.fasterasmus.com

https://www.facebook.com/FA-ST-Promote-Female-Founded-Startups-in-STEM-104264861166544/

https://twitter.com/fa_stem

https://www.linkedin.com/company/fa-st-promote-female-founded-startups-in-stem

https://www.instagram.com/fa_st_erasmus