1η Εκδήλωση Ενημέρωσης και Διάχυσης Αποτελεσμάτων Έργου OenoWatch – Βουνί, Λεμεσός

January 9, 2023
Christos Dimopoulos

H πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του Έργου OenoWatch για Κύπριους οινοπαραγωγούς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Οινολογικό Κέντρο στο Βουνί Λεμεσού. Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός οινοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή των Κρασοχωρίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Ματθαίο Πρωτοπαπά, Κοινοτάρχη Βουνίου. Στη συνέχεια ο Δρ. Χρήστος Δημόπουλος, project manager του Έργου, σε συνεργασία με τον Δρ. Χρήστο Σκληρό, Τεχνικό Διευθυντή του Έργου, παρουσιάσαν στους παρευρισκομένους τους στόχους, τις δραστηριότητες, καθώς και τα εώς τώρα αποτελέσματα του OenoWatch.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, η οποία επικεντρώθηκε στην κατάσταση της αμπελουργίας στην Κύπρο και τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στη μελλοντική της ανάπτυξη. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λεμεσού κ. Ρακής Πιερίδης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Οινολογικό Κέντρο Βουνίου θα αποτελέσει και τη φυσική βάση των δραστηριοτήτων του OenoWatch Competence Center, ενός εκ των σημαντικότερων αποτελεσμάτων του Έργου.

Το Έργο OenoWatch είναι ένα Oλοκληρωμένο Έργο το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Το CERIDES, εκπροσωπώντας το EUC Research Centre, ενεργεί ως Συντονιστής της υλοποίησης του Έργου OenoWatch. Κάντε like και ακολουθήστε τα κοινωνικά δίκτυα του έργου, ώστε να λαμβάνετε συχνές ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο και τις δραστηριότητες του έργου:

https://oenowatch.eu

https://www.facebook.com/people/Project-OenoWatch/100072132103517

https://twitter.com/poenowatch

https://www.linkedin.com/company/project-oenowatch

 

Στόχος του έργου OenoWatch είναι η μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και πιλοτική εφαρμογή ενός ολιστικού συστήματος φυτοϋγείας και φυτοπροστασίας που βασίζεται στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μιας σειράς τεχνολογιών αιχμής, καθώς και η δημιουργία ενός Competence Center για την Αμπελουργία Ακριβείας.

Ο Δρ Χρήστος Δημόπουλος, συνδιευθυντής του CERIDES, ενεργεί ως συντονιστής του έργου OenoWatch.

Η ομάδα του CERIDES που υποστηρίζει την υλοποίηση του Έργου OenoWatch αποτελείται από τους:

Καθηγητής Γεώργιος Μπούστρας (ερευνητής – επιστημονικός σύμβουλος)
Δρ Κωνσταντίνος Κάτζης (Ερευνητής)
Δρ Περικλής Τσενγκ (Ερευνητής)
Κα. Χριστιάνα Ιωάννου (Ερευνήτρια)
Κ. Χριστόφορος Κυριάκου (Ερευνητής)
Κ. Μιχάλης Γερολέμου (Ερευνητής)